SPA-manicure

Voor degenen die niet willen dat hun handen hun leeftijd onthullen, maar zich ook altijd  fris willen voelen en dat ook uitstralen is er de SPA manicure. De geschiedenis van SPA is volgens verschillende bronnen ontstaan in het oude Rome, waar er voor het behandelen van verschillende ziektes thermische baden werden genomen. Hiervoor werd er ook gebruik gemaakt van thermische bronnen. De verkorting ‘SPA’  stamt af van het Latijnse ‘Sanus per Aquam’ ofwel ‘Sanitas pro Aqua’. Dit betekent herstel door middel van water.

Voorstanders van een andere theorie van het ontstaan van SPA (dus ook SPA manicure, pedicure, kuuroorden en andere begrippen met de samenstelling van SPA) zijn van mening dat SPA ontstaan is van een Franse stad gelegen in België. Deze dagen is deze stad bekend om zijn race routes, maar een halve eeuw geleden was het bekend om zijn helende bronnen. 

De hedendaagse betekenis van het woord SPA is veel uitgebreider. Vandaag de dag is het een complex van verschillende procedures die gebruik maken van water uit verschillende bronnen, zeewater en zoet water. Ook behandelingen met helend modder, aftreksels van planten, aromatherapie,… horen daarbij. SPA manicure houdt verschillende behandelingen in naar belang van de salon en het merk dat daar ingekocht wordt. In de standaard procedure komen meestal dezelfde handelingen.

U kunt zich dit schitterend geschenk geven voor uw trouwfeest. Nadat alle hoofdzakelijke problemen die daar bij horen opgelost zijn, het trouwkleed uitgekozen is en de preparaties voor het trouwfeest zijn afgehandeld, kunt u zich in de wereld van ‘heling met water’ onderdompelen.

De SPA manicure is gericht op het herstel van nagels en de huid van de handen en op de relaxatie door middel van een rustgevende massage. De componenten van SPA cosmetica moeten het voordeel van natuurlijke bestanddelen bevatten: extracten van planten, vitaminen en mineralen, etherische en natuurlijke plantaardige oliën. Deze ingrediënten  verbeteren de metabole processen en de bloedsomloop en leiden de toxinen af. Na de procedures herleeft de huid van de handen en wordt die strak en elastisch.

Zo, laten we kijken naar de volgorde van de technologie van een SPA manicure:

  1. de bedekking van de nagel zoals nagellak wordt verwijdert
  2. De nagels krijgen de nodige vorm. Hierbij moeten de nagels volledig droog zijn. De keuze van de nagelvijl wordt gekozen volgend de type van uw nagels. Als u geen sterke nagels hebt, dan zal u waarschijnlijk aangeraden worden om een keramische, kristallige of glazen veil met microscopisch schuurmiddel te gebruiken.
  3. Hierna  begint men aan de verzachting en verwijdering van de nagelriem met behulp van speciale tools die behoren tot de reeks voor SPA manicure. Fabrikanten van professionele producten beschikken eveneens over analogische tools. Bijvoorbeeld, een middel om de nagelriem te verwijderen van Orly:  Stain&Cuticle Remover. Dergelijke middelen verzachten niet enkel de nagelriem, maar hebben ook een blekend effect. Hiervoor moet het middel aangebracht worden op de nagelriem en niet langer dan 2 minuten opgehouden worden. Hierna moet de nagelriem voorzichtig achteruit geduwd worden met een appelsienstokje.
  4. Peeling. In een SPA manicure kunnen verscheidene manieren van peeling gebruikt worden: oppervlakkige, diepe en chemische. Dat hangt af van de staat van de huid en nagels. Het doel hiervan is om oude huidcellen  te verwijderen  voor een diepe hydratatie.
  5. De volgende stap is de hydratatie  en voeding van nagels en de huid. In de stap is er een massage van de handen tot de polsen met behulp van hydraterende crèmes, lotions en maskers.
  6. Polijsten van de nagels. Door de nagels te polijsten krijgen ze een gezonde glans. Gewoonlijk gebeurt het polijsten in twee stappen. De eerste stap is de voorbereiding, en de 2e is dan het polijsten zelf. Bijvoorbeeld, er is een tweezijdige veil ‘Hij en Zij’ in de reeks van La Rich, de ene kant dient voor de voorbereiding van de nagels, en de andere kant bedenkt de nagels met een siliconen laag die de nagels beschermd gedurende twee weken.
  7. De oppervlakte van de nagels wordt bedenkt met een beschermende, een helende of een kleurlaag.

In een dergelijke procedure kunnen meerdere relaxerende handelingen toegediend worden. Alles hangt af van het professionalisme van de nagelverzorgster en het niveau van de beauty salon.