Paraffinetherapie voor de handen

Vele dames vragen zich af hoe een paraffinetherapie zo een positieve werking heeft al vanaf de eerste behandeling. Hoe kan dit uitgelegd worden? Laten we kijken naar het mechanisme van de behandeling, hierna zal niemand meer twijfelen aan de effectiviteit van deze methode die de huis van de handen te verzorgt. 

Uiteraard zijn er bij een paraffinetherapie, en meer specifiek de paraffinetherapie voor de handen een paar regels die niet toelaten om een paraffinetherapie uit te voeren zoals bij varicosis (als de methode wordt toegepast op de benen), hoge bloeddruk, diabetes, trauma’s van de huid, te grote lichaamsbeharing en bij etterende huiduitslag op de zone waar de methode wordt toegepast.

Het belangrijkst gezond voordeel  van een paraffinetherapie is de hoge temperatuur ervan. Hoewel de huid slechts 1 à 2 graden warmer wordt, blijft dat genoeg om de hoeveelheid functionerende haarvaatjes te vergroten. Hierdoor wordt het lymfevocht en de microcirculatie ook vergroot.  Zo wordt ook de werking van alle klieren gestimuleerd. De huid begint bij een paraffinetherapie sterk te zweten, en bij het zweet wordt ook het teveel aan toxinen en giftige stoffen verwijdert. Het zweet  kan niet verdampen omdat die wordt tegengehouden door de paraffine. Daarom, als de paraffine in het water veel afkoelt heeft het water geen andere keus dan in de huid te absorberen.

De gezonde ingrediënten van de crème, die op voorhand is aangebracht geweest, worden samen met het water geabsorbeerd.  Hierbij kunnen de moleculen van de toxinen (die aanzienlijk groter zijn dan die van water) niet terug geabsorbeerd worden. De huid gaat hierbij ook afkoelen en de poriën dichten. Op deze manier gebeurt het proces van de detoxicatie en de hydratering van de huid, de nagelriemen en de nagels.

Velen kunnen denken dat dit niks speciaals is; het water wordt eerst afgescheiden en daarna terug geabsorbeerd, wat op zich niks speciaals is. Het bijzondere is dat de vocht die met het zweet naar buiten komt uit de lymfe en bloed geabsorbeerd wordt door de huid. Op die manier gebeurt de herverdeling van het vocht in de organisme en krijgen het de zones die daar het meest nood aan hebben. 

Daarom geeft de paraffinetherapie ook thuis zo een fantastisch resultaat.

Het verjongend effect wordt uitgelegd aan de hand van het effect van paraffine. Die verkleint in omvang wanneer die afgekoeld wordt (20 à 30 minuten na de aanbrenging van opgewarmde paraffine). De laag paraffine bedenkt volledig de huid waarop die wordt aangebracht, dit zorgt voor de uitrekking van de huid. Bijgevolg worden de rimpels minder zichtbaar. Uiteraard is het onmogelijk om van diepe rimpels op deze manier kwijt te raken, maar de kleinere rimpels kunnen wel zeer goed behandelt worden bij een bepaald regulariteit .

 Zo, De paraffinetherapie geeft een uitstekend resultaat. Het helpt niet enkel bij een droge huid, maar ook bij artritis en een gerimpeld gezicht als een middel tegen opzwelling na een cometische operatie.

Natuurlijk is het niet gemakkelijk om zelf thuis een paraffinetherapie voor het gezicht aan te brengen. Het is noodzakelijk om de juiste middelen te hebben en ervaring in zulke procedures. Het is wel gemakkelijk om thuis deze methode toe te passen op de handen tweemaal per maand.