Manicure voor zuigelingen

De vraag over hoe de nageltjes van een klein kind geknipt moeten worden duikt bijna bij alle ouders op.

Zoals bekend, worden kinderen geboren met redelijk lange nagels. Gewoonlijk zijn die geen dun en buigbaar. Ze zijn niet moeilijk weg te knippen, wat de ouders ook doen.

Problemen kunnen opduiken bij een foutieve afknipping van nagels van zuigelingen.  De vorm moet verschillend zijn, op de handen iets ronder en aan de randen kort geknipt. Aan de voetjes is dat net omgekeerd, de nageltjes moeten in een rechte lijn geknipt worden

In het slechtste geval kan er een nagel bij de peuter ingroeien.

Zolang dat het kind nog heel klein is, en een groot deel van de tijd al slapend doorbrengt en slechts wakker wordt om te eten, is het gemakkelijk om de nageltjes te knippen als die slaapt.

Verder verschijnen er nog andere problemen, het kind is panisch bang van alleen al het zicht van een schaar waardoor er van nagels knippen zelfs geen sprake is!

De snelheid van de groei van hun nagels hangt van verschillende factoren af: het metabolisme, de voeding, de genetische bepaling,… Normaal is een manicure voor zuigelingen eenmaal per week nodig. De nagels op de voetjes moeten twee keer per maand geknipt worden.

Er zijn verschillende trucs voor deze procedure, alles hangt af van de fantasie van de ouders. Sommigen maken van een kindermanicure een leuk spel, en andere geven zelf het juiste voorbeeld!

Om de zachte nagels op de voetjes niet te traumatiseren is het noodzakelijk om enkel comfortabel schoeisel te kopen. Die moeten juist zitten qua maat.