Manicure voor kinderen

De kindermanicure is een nieuwe stroming van diensten in beauty salons. De kostprijs van een dergelijke manicure ligt tweemaal lager dan die van de standaard manicure.  Maar  zijn doel is nog niet helemaal duidelijk voor sommige ouders. Laten we beginnen bij het begin: hoe de nagels van een kind groeien en opgebouwd zijn.

De snelheid van de groei van de nagels van mannen ligt hoger dan die van de vrouwen. De kindernagels groeien nog sneller. Hiervoor is de Europese manicure ideaal. De technologie van een bewerking van de kindernagels is ander dan die van de volwassenen. Dit valt te verklaren aan enkele anatomische  kenmerken van de nagels van een kind. De nagels beginnen zich al te ontwikkelen in eerste stappen van hun lichaamsontwikkeling, in de baarmoeder, die dan voor de rest van hun leven blijven groeien. De eerste fase is de pterygium, dat is de eerste dunne laag van de nagelriem, die heel nauw aansluit bij de nagelplaat en ermee samen meegroeit. Maar in de baarmoeder groeit die laag nauwelijks, waardoor de plaat niet van de vinger uitsteekt.

De bouw van de nagel gelijkt op die van een volwassene, alleen de structuur is anders. Het meest belangrijke onderscheid ligt in de elasticiteit van de kindernagel: die hebben een grotere vochtigheid. Daar moet er ook rekening mee gehouden worden tijdens een kindermanicure. Meer bepaald: veilen onder de 240 grit mogen niet gebruikt worden.

Slechts bij 15/16 jarigen zijn de nagels al volgroeid (hangt van kind tot kind af). De nagels wordt als volledig gevormd erkend en kan nu gebruik maken van andere methodes van een manicure: SPA manicure, manicure met een apparaat of een bijsnijdende.

Nog een ander kenmerk dat de kindermanicure bepaald is de grotere oppervlakte van het pterygium, evenals de dunne nagelriem en de zachte huid rond de nagel. Hierdoor ontstaan er vaak geïnfecteerde delen van de nagel en het ontstaan van afgescheurde deeltjes van de nagels die blijven steken.

Zoals eerder vermeld, kunnen de nagels van een kind zeer dun blijven. Dit gebeurt doordat de groeiende zone van de nagels (de matrix) niet lang genoeg is. Dit kan ook de zogenaamde ‘witte vlekjes’ veroorzaken in de nagel.

 

Wat is dan het nut van een kindermanicure?

  1. De bahandeling leert de meisjes en jongens om  zich te verzorgen, dus ook hun uitstraling. Het is duidelijk dat het niet aangenaam werken is met een collega wiens handen zodanig onverzorgd zijn dat elk persoon zich daar aan kan beginnen ergeren.
  2. Daarbij, een voorzichtige manicure kan de gewoonte van nagelbijten voorkomen. Dit helpt vooral bij de meisjes. Als de nagelstyliste daarbij nog een originele nail art  zet, dan groeit de drang om de mooie nageltjes aan de vriendinnen te laten zien. Hierdoor verdwijnt de wil om haar mooie nageltjes  af te bijten.
  3. Zelfs de kleinste meisjes worden vaak betrapt op het passen van hun moeders kleedjes en de zelfstandige aanbrenging van make-up. Wijze ouders kunnen dit goed gebruiken door hun kind mee te nemen naar een beauty salon voor een kindermanicure. Ze kunnen ook thuis een gewone nagelverzorging voortonen. Dit is nog een extra gelegenheid om met elkaar te communiceren, wat op zich de ouder en het kind dichterbij brengt en mogelijk problemen uit de weg gaat die in de puberteit voorkomen.

 

De lijst kan eeuwig doorgaan. U heeft waarschijnlijk al de voordelen opgemerkt, nu moet u alleen nog op enkele punten van een kindermanicure letten:

  1. Kindernagels worden met een antisepticum behandelt. De tools moeten eveneens worden gereinigd.
  2. De nodige lengte kan worden bereikt door middel van nagelknippers, die op hun beurt een korte vrije rand moeten laten (kinderen worden niet aangeraden om nagels tot de wortel te hebben).
  3. De nagels worden geveild met een zachte veil. Bij een zeer dunne nagelplaat van een kind is het zeer belangrijk om de nagels juist te veilen: in één en dezelfde richting. Daarna wordt de vrije rand gepoleerd met een zachte buffer ofwel een met een polerende veil.
  4. Als er uitstekende nagelvelletjes aan de rand zijn, dan moeten de nagels in een warm badje ondergedompeld worden met speciale toevoegingen naar gelang de huidtype. Daarna kunnen de uitsteeksels voorzichten met een nagelknipper afgeknipt worden, zonder dat de nagelriem aangetast wordt. Die moet liever niet verwijdert worden. Als die niet in een goede staat is, dan moet die gewoon lichtjes naar achter geduwd worden na de verzachting ervan.

Daarbij kan  er nog aangeraden worden om een lichte massage met een crème voor kinderen en/of paraffinetherapie voor als de huid heel droog is toe te dienen . De nagels kunnen daarna ook bedenkt worden met een nagellak boedelt voor kinderen.