Manicure met een apparaat

De manicure met de apparaat is op zich zeer gelijkend op die van de Europese. Vele specialisten vinden het zelfs geen aparte soort van manicure, maar slecht een onderdeel van een Europese manicure. De techniek van een manicure met een apparaat is vrij moeilijk en vergt ervaring en professionaliteit. Daarom is het beter om zich te wenden tot een specialist in een beauty salon.

Daarbij is de techniek van een manicure met een apparaat vrij veilig aangezien er bij een kwalitatieve aanbrenging ervan er trauma’s en schade uitsluit. Deze methode past bij problematische nagels: broze en schilferende.

Wat de methode zelf betreft, die bestaat uit de bijwerking van de nagelriem met een apparaat die ook bij een pedicure kan gebruikt worden om blaren en eelt weg te werken.

De apparaat is gelijkend op een dikke potlood die werk met elektriciteit. In zijn samenstelling zijn er zoals gewoonlijk meerdere slijpende hulpstukken van verschillende vormen en doeleinden. De draaiingen kunnen variëren van 5 tot 40 duizend omwentelingen per minuut.

De specialist moet virtuoos de techniek van de manicure met een apparaat beheersen omdat slechts één verkeerde beweging of een te grote duwkracht de nagels kan beschadigen. Net zoals andere manieren van nagels slijpen, gebeurt deze procedure enkel op droge handen.

De laatste tijd zijn de meningen van de speicalisten over het gebruik van een apparaat verdeeld. De ene vindt het noodzakelijk, de andere gebruikt het slechts als een hulpmiddel bij een bewerking van de nagels. Bijvoorbeeld, bij een rechtmaking van de vorm van de nagel of nagelplaat. 

Het is zeker dat de techniek van een manicure met apparaat en verzorging van de nagels op de voeten vergemakkelijkt, daarom is die zeer bekend bij de pedicure.

U kunt zich ook zelf een apparaat aanschaffen voor eigen gebruik, maar voor dat die u voordelen zou bieden moet u eerst toch minstens een cursus manicure gevolgd hebben. Daarbij is ook het gebruik ervan op de schrijfhand  moeilijk. Iedereen die al eens een klassieke manicure hebben gezet op eigen houtje weten dat het niet gemakkelijk is op een rechte laag aan te brengen op de schrijfhand. Hierbij is de moeilijkheid van een dergelijk moeilijk techniek nog niet vermeld.