Klassieke manicure

Een van de meest voorkomende en universele manicures in ons land en in alle andere landen is de geknipte manicure. Deze heeft meerdere benamingen. Aangezien er bij deze methode procedures zijn die gebruik maken van water (meer bepaald: hydraterende badjes), wordt die ook vaak de  ‘natte manicure’ genoemd. Maar dat is niet alles… bij een klassieke manicure wordt de nagelriem verwijdert met knippers. Daarom noemend professionelen hem vaak de geknipte. Een slechte uitvoering bij de verwijdering van de nagelriem is een nadeel van een klassieke manicure. 

De kans op een trauma van de nagelriem is aanzienlijk groot. Bijgevolg ontstaat er een kans op een infectie in de gevormde wond. Een ander slecht gevolg een onprofessionele geknipte manicure is het ontstaan van uitstekende nagelstukjes aan de rand van de nagel.

Deze methode bevat uiteraard ook voordelen. Het eerste voordeel is de eenvoud en de snelheid van de procedure. De tweede is de universaliteit. Zelf bij heel onverzorgde handen en nagels helpt een klassieke manicure als een “ambulance”. Die geeft een verzorgde look aan de handen die ervoor in een erbarmelijke staat toekwamen.

De procedure bevat een afdichting van de nagels. Aangezien er vóór de slijping van de nagels een voedende crème, olie of andere preparaten worden ingewreven. Deze bevatten vitamines en mineralen.  Op die manier is een geknipte manicure een zeer interessante therapie die u de kans geeft om uw handen in orde te brengen en de voedende delen in de nagelplaat te behouden gedurende 2 weken. Dit zorgt voor de versterking ervan en ontwijkt uitdroging en schilfering ervan.

Zelf een afdichting van de nagels doen, brengt geen moeilijkheden met zich mee.

De procedure zelf bevat meerdere stappen:

  1. De overgebleven lak of andere bedekking wordt verwijdert
  2. De nagels krijgen de gewenste lengte, daarna de gewenste vorm. Bij de klassieke manicure kan er elke soort vijl gebruikt worden. De keuze van de vijl hangt zoals gewoonlijk af van uw type nagels en het assortiment instrumenten in de beauty salon
  3.  Hierna krijgen de handen een badje, maar niet langer dan 5 minuten. Dit zorgt voor de verzachting van de nagelriem. Het meest gewone ingrediënt is zeezout. Die voedt de nagelplaat, de huid en de nagelriem met mineralen en vitaminen die de metabolische processen activeren
  4. Na een dergelijk badje wordt er gewerkt aan de procedure van de geknipte manicure. De verzachte nagelriem wort achteruit geduwd en verwijdert door middel van nagelknippers.
  5. De meest kleine uitstekende nageldeeltjes worden voorzichtig verwijdert met een dun schaartje voor manicures.
  6. De volgende stap is om de nagelplaat in te wrijven met een voedende crème, olie, enz. Daarna wordt de nagel lichtjes gepoleerd. Op die manier blijven de belangrijke voedende componenten alsof ingedrukt in de nagelplaat.
  7. De laatste stap van de klassieke manicure is de aanbrenging van een beschermende, een therapeutische (hangt af van de probleem van de nagels) of een gekleurde laag aan de nagels.