Europese manicure

In tegenstelling tot de klassieke manicure worden er bij een Europese manicure geen snijdende instrumenten (nagelknippers, schaar,…) gebruikt. De nagelriem wordt verwijdert door middel van een appelsienstokje. Daarom wordt deze soort manicure ook wel ‘ongeknipt’ benoemd.

De benaming ‘Europees’ werd toegeschreven aan de ongeknipte manicure omdat hij bedacht is geweest in Europa als een zachte manier van verzorging voor de handen en nagels. Net zoals andere soorten manicure, biedt deze soort ook voordelen en nadelen.

Het nadeel is dat er onmogelijk is om in één keer een goed resultaat te verkrijgen bij slecht  verzorgde handen.  De Europese manicure past bij diegenen met zachte nagelriemen en voor diegene die vaak naar een beauty salon gaat/ vaak een manicure doet thuis.

Het voordeel van een ongeknipte manicure is dat hij volledig pijnloos is en er komt geen bloed bij te pas. De risico op trauma’s van de nagelriem is uitgesloten en daardoor is het dus ook onmogelijk om een infectie op te lopen.

Het resultaat is echter wel zichtbaar bij een overgang van een klassieke manicure na 3-5 procedures (net zoals bij slecht verzorgde handen).

De methodiek van een Europese manicure is niet moeilijk en is in meerdere stappen gelijkend op de klassieke.

  1. De eerste stap van een Europese manicure: het afkuisen van oude nagellak of een ander soort dekking van de nagels.
  2. De nagels worden bijgevijld tot de nodige lengte en krijgt de juiste vorm
  3. Daarna wordt er op de nagelriem een speciaal middel toegebracht op basis van fruit- of melkzuren (een middel voor de verwijdering van de nagelriem). Het product werkt niet langer dan 2 minuten. Dit soort middel helpt niet alleen tot de verwijdering van de nagelriem, maar ook aan de verdere groei ervan.
  4. Het doel van een geknipte manicure is om het middel in te wrijven, de nagelriem te verzachten en daarna die te rollen in een bolletje
  5. Daarna worden de handen in een badje voor manicure gedompeld. Daar kan er gewone zout of zeezout toegevoegd worden. Ook een ander geconcentreerd middel kan worden toegevoegd.
  6. Na een dergelijk bad wordt de huid van de handen zacht genoeg. Daarna wordt er eelt weggedaan. Bij een europese manicure gebeurt deze procedure met een appelsienstokje, ofwel met een speciale puimsteen, met bewegingen en richtingen van het centrum tot de rand zonder hierbij ne nagelplaat te raken.
  7. De restjes worden verwijdert met een vochtig doekje (handdoek, vochtige disc)
  8. Hierna wordt er in de nagelplaat en nagelriem olie of een voedende crème ingewreven, waarna de nagels worden gepoleerd met een zachte buffer.
  9. De laatste stap van een ongeknipte manicure kan een massage van de handen met een voedende crème of olie zijn. De nagels kunnen ook bedenkt worden met een lak.