De Franse manicure

Het ontstaan van de Franse manicure is veel eerder gebeurd, dan dat deze mode aangewaaid is in bij ons. Nu kunnen alle vrouwen zelfs eigenhandig een Franse manicure zetten. In het begin was er een cineproducent in Californië die nood had aan een universele manicure voor actrices om geen kleur nagellak  zelf te moeten kiezen. Deze vraag kwam bij Orly terecht  (op dit moment bekend om zijn professionele middelen voor de nagels).

Eerlijk waar, zelfs een homemade  franse manicure ziet er heel nauwkeurig en natuurlijk uit. Het geeft meer elegantie aan de handen en dat is voordelig in elke situatie.

Het is de gewoonte om dit een manicure te noemen, hoewel het slechts een design is en dus geen methode van nagelbehandeling. Als u thuis een Franse manicure wil zetten dan moet u de techniek kennen en enkele andere bijzonderheden ervan.

Allereest is het belangrijk om de vorm van de nagels te kiezen. De Franse manicure staat het best op middellange nagels. Het is belangrijk dat de rand van de nagels een vorm van een glimlach heeft of rechthoekig is.

Ten tweede, is het belangrijk om te letten op de staat van de nagelplaat. Als u een voorstander bent van de klassieke, niet gekleurde Franse manicure, dan moet u rekening houden met onrechtheden, de gele kleur of andere defecten. Die kunnen in het oog springen. Om van de gele kleur af te komen is het mogelijk om het sap van een citroen te gebruiken of de olie van een citroen.

De meest gemakkelijke manier voor het zetten van een Franse manicure is de kleuring van de binnenste kant van de uitstekende rand van de nagel met een speciaal wit potlood voor Franse manicures.

 Het nadeel van deze manier is dat de kleur snel afgaat.

Voor de specialisten is het niet moeilijk om eigenhandig een echte Franse manicure te zetten thuis:

  1. De nagels dienen eerst ontvet te worden met een katoenen disc die alvorens bevochtigd is geweest door een middel voor de verwijdering van nagellak (zonder aceton)
  2. Breng vervolgend een basis laag aan of een ander middel voor de versterking van uw natuurlijke nagels
  3. De volgende stap is de aanbrenging van de witte nagellak op de rand van de nagel. Als u daar niet gewoon in bent dan kunt u een setje gebruiken voor de Franse manicure waarin meestal kleef trips zitten voor de recht aanbrenging van de witte nagellak. De rand van die witte laag moet net iets lager dan de glimlach-lijn zitten, om een beetje voorraad te hebben als de nagel groeit.
  4. Nadat de witte laag volledig opgedroogd is kunt u de kleefstrip voorzichtig wegnemen. Daarna moet u op de hele nagelplaat de gewenste kleurtint geven. Een Franse manicure ziet er het best uit half doorzichtige of pastelkleurige tinten: licht beige, zacht roze, enz.
  5. De laatste stap van een eigenhandige Franse manicure is de aanbrenging van een bovenste laag. Die kan verschillend zijn: sneldrogend, met een uv-filter, eentje die een speciale glans geeft, enz.